بله برای آب پز کردن تخممرغ وقتیکه بخواهید سفیده آن سفت باشه ولی مثل لاستیک نباشه و زردهی اون هم پخته باشه ولی هنوز نرم و زرد باشه ( سبز نشده باشه ) حتماً باید نکاتی رو رعایت کنید .
آب پز کردن تخممرغ برای صبحانه ، سالاد و ... در چهار مرحلهی ساده انجام میشه :
- ابتدا تخممرغها را درون یک ظرف بگذارید و بعد روی آنها آب سرد بریزید . دلیلش اینه که اگه اول آب بریزید و بعد تخممرغها را داخل آب بندازید ممکنه وقتی تخممرغ کف ظرف میافته باعث بشه پوست تخممرغها ترک بخورند . فراموش نکنید که گرچه تخممرغ تازه خوشمزه تره ولی تخممرغی که حدود یک هفته در یخچال مونده باشه وقتی پخته شد پوستش راحتتر جدا میشه .
- ظرف را روی شعله بگذارید تا وقتیکه شروع به حباب زدن کند . ( درست قبل از جوش آمدن آب ) و بلافاصله از روی حرارت بردارید . فراموش نکنید که فقط باید آب به جوش برسه نه اینکه بجوشه . چونکه زرده تخممرغ اگه مدت زیادی در معرض حرارت زیاد باشه به دلیل یه فرآیند شیمیایی به رنگ سبز در میاد . پس بلافاصله پس از رسیدن به جوش ظرف را از روی حرارت برداشته و در آن را بگذارید .
- به مدت 10 تا 15 دقیقه صبر کنید . اینکه تخممرغ چقدر در آب بمونه هم به بزرگی و کوچکی تخممرغ بستگی داره و هم اینکه چقدر بخواهید سفت بشه . تخممرغهای کوچک بین 10 تا 12 دقیقه و تخممرغهای بزرگتر بین 12 تا 15 دقیقه کاملاً میپزند .
- حالا آب گرم داخل ظرف را بریزید و روی تخممرغها آب سرد بریزید . این کار باعث اطمینان میشه که زردهها سبز نخواهند شد . اگه بخواهید پوست تخممرغ راحتتر جدا بشه میتونید قبل از ریختن آب سرد یه ترک کوچک روی آنها ایجاد کنید و بعد آب سرد بریزید . هر چه بیشتر تخممرغ در آب سرد بمونه پوستش راحتتر جدا میشه .